keskiviikko 30. tammikuuta 2019

Lumilintu, pilvilammas, lelukarhun kulmahammas...

Tammikuun toisella kerhoviikolla olemme tutkineet valkoista väriä ja pyöreää muotoa. Kysyttäessä lapset ovat hyvin osanneet nimetä erilaisia valkoisia asioita, esimerkiksi lumi, seinät, pöytä ja liina. Pyöreitä asioitakin on tullut paljon ja nopeasti mieleen: auton rengas, lumipallo, pää ja paljon muuta.

Juupajoen päiväkerholaisten lumiukot
Olemme laulaneet
"Väriarvoituksia" laulun valkoista  säettä, hauskoista lumiukoista, pyörineet lumiukko jumpan tahdissa, lukeneet Loisku-ankan väreistä, kaivaneet ja kiipeilleet valkoisessa lumessa, tanssineet ja rummutelleet "Revontulitanssin" tahdissa sekä askarrelleet valkoista. Kolmevuotiaat naperot taiteilivat lumisadetta, Pikku tutkijat, Tarinatenavat sekä Juupajokilaiset askartelivat massapalloista sekä grillitikuista lumiukkoja. Pikku tutkijat pääsivät vielä pursottamaan lumihiutaleita ällöttävän haisevasta partavaahto-liima mössöstä.Pikku tutkijat soittavat triangelia
hartaushetken aluksiValkoiseen liittyen oli hartausaiheena myös kaste. Maanantain päiväkerhoissa oli vieraana Mari-pappi, tiistaina Tarinatenavien kerhossa vieraili Mika-pappi. Lapset saivat kuulla, mitä kasteessa tapahtuu ja minkä takia. Lisäksi papit kertoivat vielä siitä, kun Jeesus kävi Johannes Kastajan kastettavana.
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti