maanantai 24. joulukuuta 2018

Heinillä härkien kaukalon

Vietimme 23.12. sunnuntaina Oriveden kirkossa Kauneimpien joululaulujen perhekirkkoa. Joululaulut kaikuivat kauniisti kirkossa, kun perheet yhtyivät yhdessä niitä laulamaan. Ei perheen pienimpiäkään ollut unohdettu, vaan halutessaan kirkon etuosasta lapset saivat hakea korista rytmimunan tai rytmikapulat rytmittämään lauluja.

Koska neljäs adventtisunnuntai oli koittanut saimme laulaa Nyt sytytämme kynttilän kaikki säkeistöt, samalla kun vapaaehtoiset lapset Kari-papin avustamana sytyttivät kaikki neljä kynttilää loistamaan perhekirkon ajaksi.

Evankeliumitekstin jälkeen oli luvassa hyvin erityinen saarna. Lapset pyydettiin kirkon etupenkkeihin istumaan ja katsomaan Valon lapsina nimistä draamaa. Kirkkoa hämärrettiin ja Kari-pappi lähti etsimään otsalampun valossa joulun valoa. Matkan varrella Kari tutustui Iisai Aasiin, Kamilla Kameliin, Lyydia Lampaaseen ja lopulta myös Hesekiel härkään.


Kaikilla eläimillä oli tärkeää kerrottavaa. Iisai kertoi matkustavansa isäntäväkensä kanssa Betlehemiin ja oli innoissaan sillä vauva oli syntymässä pian hänen isäntäväelleen. Kamilla taas kertoi suuresta tähdestä, joka johdatti häntä ja hänen isäntäänsä uuden kuninkaan luokse. Kamilla kantoi hienoja lahjoja mukanaan uutta kuningasta varten. Mukanaan hänellä oli myös itämaisia herkkuja, joita hän tarjosi Karille ja myös lapsetkin saivat niitä maistella. Lyydia Lampaan Kari kohtasi nuotion lämmön ääressä. Lyydia kertoi suuresta valosta ja enkelistä, joka ilmoitti suuren ilon: Jumalan Poika oli syntynyt! Lopuksi Kari löysi tallin, jonka luota löytyi
Hesekiel härkä. Hesekiel kertoi, että nuori aviopari oli tullut pyytämään yösijaa ja koska he eivät mahtuneet muualle niin he majoittautuivat talliin. Sitten syntyi pieni poika, Jeesus nimeltään. Jumalan Poika, meidän kuninkaamme. Kamilla ja Lyydia olivat molemmat tulleet katsomaan tätä poikaa isäntiensä kanssa. Lopulta Hesekiel kertoi, että Jeesus on se joulun valo mitä Karikin etsi.

Lapsetkin tulivat katsomaan seimen ääreen Jeesus-lasta
 ja kuuntelemaan Hesekiel härän puhetta.

Tämän draaman aikana lauloimme jokaisen eläimen kohtaamisen jälkeen kertomukseen sopivan laulun kauneimmista joululauluista. Lauluja joita lauloimme olivat: Pieni liekki, Tähtilaulu, Ilouutinen ja Heinillä härkien kaukalon. Näitä laulaessamme
joulun valo loisti sydämeemme.

HYVÄÄ JOULUA JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti