torstai 13. joulukuuta 2018

Nooan arkki

Kerhojen hartaushetkissä lapset pääsevät kuulemaan ja näkemään Raamatusta löytyviä kertomuksia. Kertomus Nooan arkista toi lasten eteen monenlaisia eläimiä, joita lapset saivat tunnistaa sitä mukaan kun niitä otettiin esille. Ja hyvin lapset eläimiä pääosin tunnistivatkin! Kun Nooan arkki valmistui ja eläimien piti mennä pareittain arkkiin, lapset pohtivat mahtuvatko muka kaikki eläimet - myös isot elefantit arkkiin. Kyllä Nooa oli hyvin arkkinsa rakentanut, sillä kaikki eläimet - jopa isot elefantit, pääsivät arkin suojiin turvaan.

Ja niin myös Nooa perheensä kanssa pääsi arkin suojiin ennen kuin sade alkoi ja tulva peitti maan. Lapset seurasivat hyvin keskittyneinä jännittävää tarinaa. Lopulta onnellinen loppu koitti, sade lakkasi ja maa tuli esiin. Sateenkaarikin ilmestyi taivaalle Jumalan merkkinä lupauksena meille siitä, ettei enää ikinä Jumala lähetä tulvaa koko maan päälle.

Eväiden jälkeen lapset saivat leikkiä Nooan arkilla ja siihen kuuluvilla eläimillä sekä muilla hartaushetkessä kertomuksessa käytetyillä tavaroilla. Arkkia täyteltiin ahkerasti moneen eri otteeseen ja jopa kuljetettiin ympäri kerhotilaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti