torstai 24. helmikuuta 2022

Laskiainen lasketaan, paaston aika alkaa...

Laskiaistiistai ajoittuu tänä vuonna hiihtolomaviikolle, joten päiväkerhoissa ollaan oltu laskiaisen tunnelmissa jo tällä viikolla vähän etukäteen. Kohta aletaan toden teolla odottaa pääsiäistä ja valmistautua siihen. Kuuden viikon odotus ja valmistautuminen tuntuu pitkältä ajalta ja sitähän se onkin. Kuitenkin kuusi viikkoa kuluu nopeasti arjen rutiineissa, jos siihen ei pysähdy ollenkaan.
Päiväkerholaiset saivat vuorollaan tehtäväksi valita erilaisista kuvista, missä kuvassa näkyy seuraavat asiat: perhe, rakkaus ja ystävät (punainen), vapaus ja rohkeus (sininen), ilo, leikki ja luovuus (keltainen), kasvu ja toivo (vihreä), turva ja luottamus (violetti). Naperoiden (3-vuotiaat) ja Pikku tutkijoiden (4-5-vuotiaat) ryhmien lapset olivat kyllä todella taitavia valitsemaan näitä kuvia! Meidän aikuistenkin mielestä juuri nämä pyydetyt asiat näkyivät heidän valinnoissaan. Naperoiden valitsemat kuvat yläpuolella, Pikku tutkijoiden valinnat alapuolella.
No miten nämä valinnat liittyvät laskiaiseen? Laskiaisesta alkava paaston aika on valmistautumista pääsiäiseen. Paasto mielletään liittymään tietynlaisista ruuista kieltäytymiseen tai vähentämiseen, ruokavalion siivoamiseen. On toki tärkeää huolehtia kehosta ja sen tarpeista, luopua asioista, jotka rasittavat kehoa ja saavat sen voimaan huonommin. Toisaalta paasto on kuitenkin myös mielen siivoamisen aikaa. Meidän olisi hyvä miettiä, mitä asioita tarvitsemme aidosti, mitkä parantavat hyvinvointiamme ja millä asioilla voimme edistää läheistemme hyvinvointia. Tuomalla näitä kuvista löytyviä, meille tarpeellisia asioita elämäämme ja toistemme elämään, voimme paremmin. Rukouksessa voimme kiittää niistä asioista, joita meillä jo on ja pyytää Jumalalta, mitä vielä puuttuu. Laskiaiseen kuuluu monenlaisia perinteitä, mäenlasku yhtenä. Päiväkerholaisten kanssa laskimme pihassa liukureilla valtavista lumikasoista, joita on tullut jatkuvan lumisateen seurauksena. Olkoonkin, että aikuisia alkaa jo lumityöt väsyttää, mutta leikkeihin nuo suuret lumivuoret ovat täydellisiä! Mäenlasku oli mukana myös hartaushetkessä värityskuvan muodossa. Naperot värittivät kuvaa Hennan lukiessa heille tarinaa laskiaisesta. Vielä ehtii myös maistella laskiaispullia ennen paaston aloitusta!
Naperoiden yhteisväritys

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti