keskiviikko 1. huhtikuuta 2020

Jauhot pölisee!

Muotoile taikinasta pötkylä
Nyt meillä on valitettavasti päiväkerhot jäissä, todennäköisesti koko lopun kevätkauden, joten haluan vinkata teille kivan reseptin. Kampanisut eivät liene kovin tuttuja Oriveden korkeuksilla, sillä niitä leivotaan erityisesti Lapissa. Oma Ämmini (isoäiti) leipoo niitä välillä, kun käymme, mutta tämä Kampanisujen resepti on anopiltani, jonka kotipaikka sijaitsee Sallassa. Herkulla on sama nimi, mutta erilaisia reseptejä. Muotoilu on kuitenkin samanlainen! Näitä on mukava leipoa lasten kanssa, sillä taikina on aika mukavaa käsitellä melko pienenkin.

Kampanisut:
250 g voita
1,5 dl sokeria
noin 500 g vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
Leikkaa samankokoisiksi paloiksi
0,25 tl suolaa
1 kananmuna
1 dl kermaviiliä

1. Mittaa kuivat aineet ja sekoita ne yhteen. (jauhot, ruokasooda, suola) 
2. Mittaa pehmeä voi ja sokeri kulhoon, vatkaa vaahdoksi.
3. Sekoita voi-sokeri vaahtoon kananmuna ja kermaviili.
4. Lisää jauhoseos, vatkaa mahdollisimman vähän.
Leikkaa kamman "piikit"
5. Muotoile taikina pitkäksi pötkyläksi 2-4 osassa, leikkaa palasiksi, litistä ja leikkää niihin "kamman" piikkejä.
6. Laita uunipellille, paista 200 asteisessa uunissa nisujen koosta riippuen 10-20 minuuttia. Kampanisut saavat jäädä päältä melko vaaleiksi, sillä ruskistuvat jostain syystä nopeammin pohjasta. Ehtivät siis palaa, jos ovat päältä ruskeita!
7. Herkuttele!  




Paistamista vailla

Täydelliset!

Ja sitten herkuttelemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti