tiistai 4. helmikuuta 2020

Joona ja meren vaarat

Valas meressä turvassa...
Olemme alkaneet päiväkerholaisten kanssa tutustua Raamatun kertomuksiin niistä löytyvien eläimien kautta. Joona ja valas olikin jännityskertomus vailla vertaa! Tutustuimme kertomukseen Ken-nuken, pehmokalan, laivan ja sinisen kankaan avulla. Sadeputki ja rumpu toi kertomukseen jännittäviä ääniä.

Pikku tutkijoiden kanssa palattiin kertomukseen vielä toisen kerran ja lasten kanssa teimme suuresta kankaasta meren, jonka aaltoihin Joona pudotettiin ja katseltiin, kuinka hän myrskyssä selviää! Onneksi suuri valasta esittävä hylje-pehmo tuli apuun, sillä aallot yltyivät niin suuriksi, että valaskin meinasi lentää merestä rannalle! Miltähän Joonasta mahtoi siellä vatsassa tuntua...
...aalto nappaa ja heittää...


Juupajoella ja Pikku tutkijoiden kanssa maalasimme sokeriliemellä ja vesiväreillä kimaltelevan meren sekä Tutkijat leikkasivat vielä tapetista erilaisia valaita omaan mereen uimaan. Merien kuivuminen kesti pari päivää, mutta lopputulos oli huikean kaunis! Taideteoksia oli pakko pysähtyä ihastelemaan aina ohi kulkiessa, ne olivat tavattoman valloittavia. Valitettavasti kuvat eivät tee niille oikeutta.
Sokeriliemikin oli todella helppoa tehdä.

Sokeriliemi maalaukseen: 
...valas yli laidan!
- 1 osa vettä
- 2 osaa sokeria
- sulata sokeri veteen kattilassa tasaiseksi liemeksi
- anna jäähtyä hetki
- maalaa paperi kokonaan tai halutuilta osilta sokeriliemellä
- maalaa reippaasti vesiväreillä, ettei sokeri ehdi kuivahtaa
- anna värien valua sokeria pitkin
 
 

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti