torstai 7. maaliskuuta 2019

Leivon, leivon pullalasta, herkullista ja maukasta!

Helmikuussa juhlimme Johan Ludvig Runebergiä myös kerhoissa. Tutustuimme itse kirjailijaan lukemalla Mauri Kunnaksen kirjaa "Koiramäen Martta ja Ruuneperi". Kirjan hassujen kommellusten seassa oli pätkiä Runebergin teksteistä sekä pilkahduksia 1800-luvun elämästä.

Osa kerhoryhmistä perehtyivät perinteisien Runebergin torttujen leipomiseen. Jokainen sai osallistua taikinan tekoon: yksi rikkoi kananmunat, toinen pilkkoi margariinia sulatusta varten, kolmas mittasi sokerin... Kaikki saivat laittaa taikinaa muffinssivuokiin ja paistamisen jälkeen kukin koristeli omat torttunsa. Koristeet tulikin modernisoitua kertaheitolla vanhasta, jäykästä mallista! Herkullisia tuli ja tortut sulivat suussa, osa malttoi silti säästää toisen tortun kotiin tuliaisiksi.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti