tiistai 27. marraskuuta 2018

Nyt juhlitaan!

Keskiviikkona 7.11. seurakuntakeskuksen salin täytti juhlatunnelma, sillä kaikki tämän vuoden 5-vuotiaat kutsuttiin juhlimaan syntymäpäivää. Synttärisankareita olikin paikalla peräti 53! Juhlijoiden mukana oli vanhempia ja isovanhempia noin 40, eli meillä oli suuret juhlat. Ennen juhlan alkua muutamat lapset intoutuivat leikkimään hippaa, tanssimaan, hyppimään ja hihkumaan innosta rakkaan ystävän kanssa, joka oli myös saapunut juhliin. Henna nappasi avukseen huomion herättämiseen kattilan kannen ja suuren puurokauhan, sillä ääntä oli niin paljon, ettei oma ääni
riittänyt ylittämään puheensorinaa.


Alkuun kyseltiin vähän kuluneesta päivästä, ketkä olivat viettäneet päivää kotona, kerhossa päiväkodissa, mummolassa, perhepäivähoitajalla ja erään lapsen toiveesta kysyttiin muskarissa olleet. Ja lapset vastasivat viittaamalla itseensä sopivalla kohdalla. Sitten alkoivat pikkuhiljaa olla kaikki päivänsankarit paikalla salissa ja pääsimme aloittamaan varsinaista juhlaohjelmaa.


Hennan alkusanojen jälkeen leikittiin ja laulettiin karhujen talviunesta. Laulu johdatti meidät kuuntelemaan satua Kultakutrista ja kolmesta karhusta. Upeiden äänitehosteiden saattelemana lukijan pienistä kömmähdyksistä huolimatta jännittävä satu saatiin hienosti kuunneltua loppuun saakka. Juhliin kuuluu tietenkin tanssiminen ja sadun kuuntelemisen jälkeen kaikki pääsivät tanssimaan Huugi guugin tahdissa. Komeita pyörähtelyjä saimmekin nähdä!
Sitten olikin vuorossa Mikan pitämä juhlapuhe, jossa mietittiin mitä voisi leikkiä Elsa-nukella tai mitä jalkapallolla tehdään. Mikalla oli mukana myös sateenvarjo, jonka Mika kertoi suojelevan meitä sateelta, aivan kuten Jumala suojelee ja varjelee meitä elämämme varrella.
5-vuotiaat pääsivät askartelemaan itselleen karhunmuotoisen koristeen pilliin, jolla pian herkkupöydässä juotiin mehua. Askartelu onnistui hienosti ja karhuista tuli upean näköisiä! Karhuja sai koristella tarroilla ja värikynillä. Niinhän siinä kävi, että osa karhuista olikin aivan vuorattuina tarroilla!
Askartelun jälkeen olikin vuorossa onnittelulaulu, joka raikasi suomeksi sekä englanniksi. Siitä siirryimmekin maistelemaan herkullista vadelma-täytekakkua, keksejä ja mehua.
Päivänsankarit olivat hieman eri aikaan valmiita pöydästä ja viimeisiä lapsia odotellessa Henna alkoi laulaa valmiiden kanssa mm. autolla ajamisesta leipuri Hiivan leivonnaisista. Autoja ja pullia oli niin pikkuruisia kuin suuriakin. Kun kaikki synttärisankarit olivat saaneet kakkunsa syötyä, alkoivat juhlat olla lopuillaan ja jäljellä oli enää syntymäpäivälahjan saaminen, joka oli valtavan paksu lasten Raamattu. Tämän vuoden Raamatussa olikin kirjoitettuna sivu vuoden jokaiselle päivälle! Juhlat onnistuivat hyvin ja innokkaat 5-vuotiaat osallistuivat reippaasti ohjelmaan. Kiitos kaikille osallistuneille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti